Heden

Op dit moment zijn er dertig chauffeurs, (waaronder een vijftal dames) en tien medewerkers die het kantoorgebeuren “runnen”. Dit laatste gebeurt in ploegjes van twee, iedere werkdag in een andere samenstelling. Van 09.00 uur tot 12.00 uur zit men klaar om de gevraagde ritten in te schrijven. Uiteraard voor zover mogelijk, want met vier bussen is er een grens! Zit alles vol dan wordt in overleg met de klant gekeken naar een alternatief, b.v. in de middag in plaats van de ochtend. En het is opvallend hoe vaak dat lukt! Immers boodschappen doen kan ook op een ander tijdstip.

Als het echter doktersbezoek betreft wordt het moeilijker. Dan moet men wel eens naar een andere mogelijkheid verwijzen. “Helaas”, wordt er dan bijgezegd!

Buiten de bovengenoemde medewerkers is een zevental personen druk met bestuursfuncties, vaak gecombineerd met andere functies, zoals busbeheer, kantoorwerk en zelfs als chauffeur rijden!

Het kantoor is sinds 1994 gevestigd aan de Wielingenweg 255. Daarvoor waren er diverse andere locaties.

Daar worden zoals gezegd de gevraagde ritten opgenomen voor de komende dag of dagen. De chauffeurs krijgen de ritlijsten een dag van te voren in huis, waardoor ze makkelijker hun rit kunnen voorbereiden. In het kantoor is een antwoordapparaat aanwezig maar er kan geen boodschap ingesproken worden. Dat zou weinig zin hebben want de ritten voor de volgende dag staan al vast!

Vier busjes zijn iedere werkdag van 08.00 uur tot 21.00 uur op pad. Op zondag is dat vanaf 09.00 uur.
Bij het 20-jarig bestaan van de stichting is een boekje uitgegeven waar onder meer een aantal verhalen staan. Onder de knop ‘verhalen’ kunt u daar wat over lezen.
medew_bus

Hier ziet u alle medewerkers op het moment van het 20-jarig bestaan. FOTO: WICK NATZIJL

Geef een antwoord