Gebruiker

Om gebruik te kunnen maken van onze diensten, moet men geaccepteerd zijn als Gebruiker van De Opbelbus. De jaarlijkse dotatie hiervoor bedraagt €25,00, maar men mag uiteraard een donatie daar aan toevoegen! Zowel de dotatie als de donatie zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting omdat De Opbelbus de ANBI-status heeft.

Alleen inwoners van Alkmaar kunnen Gebruiker zijn van De Opbelbus. Dit houdt verband met de door de gemeente Alkmaar verleende subsidie.

Onze bussen rijden niet alleen binnen Alkmaar, maar ook in een kring hier omheen, mits in het rijschema onder te brengen. Grenzen zijn b.v. Stompetoren, Heiloo, Bergen, Egmond (a/z), Heerhugowaard en Langedijk. De telefonist(e) kan u bij opgave van een rit direct vertellen of het haalbaar is. Het is namelijk afhankelijk van de beschikbaarheid van de bussen. Ritten binnen Alkmaar gaan voor, een buitenrit kan pas op de dag voorafgaand geboekt worden, tenzij het gaat om een rit met een medische strekking. Een rit boeken graag meteen na het maken van een medische afspraak. Een buitenrit vraagt immers meer tijd dan een stadsrit.
Voorbeeld: een bezoek aan de oogkliniek in Heerhugowaard.

Een rit binnen Alkmaar kost € 2,20 per persoon per enkele reis. Uiteraard gelden buiten Alkmaar andere bedragen. Deze hoort u gelijk bij het bespreken.

Er zijn enkele dagen per jaar dat de Opbelbus niet rijdt: Nieuwjaarsdag, 1e Paasdag, 1e Pinksterdag, Koningsdag, 1e en 2e Kerstdag, maar ook op de laatste zaterdag in september niet. Dan hebben de vrijwilligers hun jaarlijkse uitje.

Ritten op zondag zijn, tot nader besluit van het bestuur, niet mogelijk.

Op 8 oktober, de Alkmaarse feestdag wordt gereden met twee bussen, mede omdat de binnenstad dan niet (goed) bereikbaar is.

Een rit moet minimaal één dag van te voren aangevraagd worden, maar als u weet dat u over tien dagen voor bezoek aan het Noordwest Ziekenhuis vervoer nodig hebt, kunt u dat al vast laten leggen. De boekingen voor een nieuwe maand zijn vanaf de 18e van iedere maand mogelijk. Dan ligt het voorlopige schema klaar!

Hpim0394

Dit is een foto van ons kantoor aan de Wielingenweg.

Geef een antwoord