Lidmaatschap

Om gebruik te kunnen maken van onze diensten, moet men lid zijn van de vereniging ‘Vrienden en gebruikers van de Opbelbus Alkmaar’. De jaarcontributie hiervan bedraagt nu 25,00 Euro, maar men mag uiteraard een donatie daar aan toevoegen!

Alleen inwoners van Alkmaar kunnen lid zijn van de vereniging, dit houdt verband met de door de gemeente Alkmaar verleende subsidie.

Onze bussen rijden niet alleen binnen Alkmaar, maar ook in een wijde kring hier omheen. Grenzen zijn b.v. Stompetoren, Castricum, Egmond (a/z), Heerhugowaard. Maar de telefonist(e) kan u bij opgave van een rit direkt vertellen of het haalbaar is. Het is namelijk ook afhankelijk van de beschikbaarheid van de bussen. Ritten binnen Alkmaar gaan voor, een buitenrit kan pas op de dag voorafgaand geboekt worden. U hoort dan ook meteen wat de kosten zijn.

Een rit binnen Alkmaar kost € 2,20 per persoon per enkele reis. Uiteraard gelden buiten Alkmaar andere bedragen. Deze hoort U gelijk bij het bespreken. Op zondag wordt een toeslag van € 1,00 per persoon per rit berekend.

Er zijn enkele dagen per jaar dat de Opbelbus niet rijdt: Nieuwjaarsdag, 1e Paasdag, 1e Pinksterdag, Koningsdag, 1e Kerstdag, 2e Kerstdag, maar ook op de laatste zaterdag in september niet. Dan hebben de vrijwilligers hun jaarlijkse uitje.

Op 8 oktober wordt z.g. zondagdienst gereden, dat wil zeggen: met twee bussen.

Een rit moet minimaal één dag van te voren aangevraagd worden, maar als u weet dat u over tien dagen voor bezoek aan het M.C.A. vervoer nodig hebt, kunt u dat al vast laten leggen. De boekingen voor een nieuwe maand zijn vanaf de 18e van iedere maand mogelijk. Dan ligt het voorlopige schema klaar!

Hpim0394

Dit is een foto van ons kantoor aan de Wielingenweg.

Geef een antwoord